Părintele Dumitru Stăniloae, evocat la Vlădeni

886

La Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Vlădeni, județul Braşov , a fost oficiată joi, 26 octombrie,  o slujbă de pomenire a părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Soborul slujitor a fost condus de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga și format din slujitori ai sfintelor altare de la parohiile din zonă.

Slujba de pomenire a fost urmată de un moment de evocare a vieții și operei părintelui profesor Dumitru Stăniloae. Momentul a fost organizat de profesorul de religie Ionel Olăianoş de la Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov, cu sprijinul preoţilor parohi Ionuţ-Ciprian Ilea (Vlădeni) şi Ion Cîmpeanu (Dumbrăviţa) şi cu susţinerea financiară a primarului comunei Dumbrăviţa, Zachiu Popa.

Misiune și teologie

Au participat 20 de profesori de religie din Braşov şi peste 150 de credincioşi din Ţara Bârsei, inclusiv elevii de la Şcoala din Vlădeni. Au susținut prelegeri protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, primarul comunei Dumbrăviţa, Zachiu Popa,  pr. Ion Cioacă de la Biserica „Înălţarea Domnului” din Codlea, pr. Ionuţ-Ciprian Ilea de la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Vlădeni şi profesorul de religie Adrian Tudor de la Liceul „Andrei Mureşanu” din Braşov. Expunerile au evidențiat viața și activitatea părintelui Dumitru Stăniloae în anii grei ai regimului comunist.

Autor: dr. Dan Țăreanu