Părintele Nicolae Dura a conferențiat la Sibiu

917

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” a găzduit marți, 30 mai, o conferință susținută de pr. prof. dr. Nicolae Dura din Viena, cadru didactic la Școala Pedagogică „KPH Wien-Krems”. Conferința a avut titlul „Însemnătatea Sfintei Scripturi în învățământul religios ortodox de azi” și a fost organizată în parteneriat cu Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religie (CADCO) „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Moderatorul conferinței desfășurate în Aula „Mitropolit Ioan Meținau” a fost pr. conf. univ. dr. Costantin Necula, iar în sală au participat cadre didactice universitare și preuniversitare, preoți și studenți.

Sfânta Scriptură, fundamentul vieții

În prelegerea sa, părintele Nicolae Dura a evidențiat rolul educației religioase în formarea tinerilor și centralismul Sfintei Scripturi în procesul de învățământ religios, cu referire și la situația din școlile din Austria.

„Omul de astăzi, creștinul de astăzi s-a obișnuit cu dulcegării, cu lucruri ieftine, și dacă îi dai astăzi ceva ieftin, se obișnuiește și mâine vrea același lucru, până când nu mai are dimensiunea esențelor și nu ascultă îndemnul Mântuitorului către ucenici: «Mânați mai adânc!». Omul de astăzi este superficial. Sunt constatări pe mai multe coordonate  care arată că omul zilelor noastre nu se regăsește în profunzimi, ci într-un amestec de o foarte periculoasă superficialitate. Omul recent nu are rădăcini și deci nu are frunze, flori, roade. Am considerat pe această coordonată că Sfânta Scriptură trebuie să o avem indiscutabil ca fundament în învățământul nostru ortodox”, a spus părintele Dura.