Părintele Petru Madina a fost instalat în Parohia Sibiu-Buna Vestire I

2892

Biserica „Buna Vestire” din Sibiu, istoricul locaş de cult cunoscut ca „Biserica de pe Groapă”, a fost arhiplină sâmbătă, 8 octombrie, la ceremonia de instalare ca preot paroh a părintelui Petru Madina, consilierul economic al Arhiepiscopiei Sibiului. Ceremonia a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, după slujba Vecerniei săvârşite împreună cu un sobor din care au făcut parte Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa şi mulţi alţi preoţi din cetatea transilvană.

IPS Mitropolit Laurenţiu l-a prezentat credincioşilor pe noul paroh şi a amintit activitatea sa pastorală ca slujitor în Episcopia Caransebeşului, iar mai apoi ca slujitor la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Totodată, ierarhul a vorbit credincioşilor despre implicarea părintelui Madina în activitatea Episcopiei Caransebeşului şi acum a Arhiepiscopiei Sibiului în calitatea sa de consilier economic.

„Ceea ce m-a impresionat la părintele Madina a fost simţul răspunderii, moralitatea şi seriozitatea sa şi de aceea l-am luat cu multă încredere colaborator al nostru. M-a impresionat şi mai mult dorinţa de a se perfecţiona în domeniul economic”, a spus Părintele Mitropolit.

Noul paroh a primit Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi o cheie, însemne ale celor trei demnităţi preoţeşti. În cuvântul său, părintele Petru Madina a mulţumit ierarhului, familiei, colaboratorilor şi tututor celor care i-au stat aproape în activitatea sa şi a făgăduit că se va îngriji neîntrerupt de mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

„Vin în mijlocul dumneavoastră cu sufletul deschis şi inima curată şi îmi doresc din tot sufletul să ne rugăm unii pentru alţii, să ne avem bine unii cu alţii, să trăim în pace şi să ne bucurăm împreună de darul pe care Hristos Domnul îl dăruieşte celor care se roagă cu sinceritate şi celor care cer pacea şi mila Sa”, a spus părintele Madina.

Slujire neîntreruptă

IPS Mitropolit Laurenţiu i-a mulţumit fostului paroh, părintele Constantin Mitea, pentru cei 48 de ani de slujire preoţească, timp în care s-a remarcat ca un bun duhovnic, un bun slujitor şi predicator şi un bun administrator. Părintele Constantin Mitea a fost îmbisericit la locaşul de cult menţionat şi va administra Cantina socială „Sfântul Stelian” din Arhiepiscopia Sibiului. De asemenea, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a oferit părintelui Mitea un act de cinstire.

Fostul paroh a mulţumit tuturor celor care l-au sprijinit în anii de slujire preoţească şi a făgăduit că va rămâne până la sfârşitul vieţii alături de credincioşi.

„Vă îmbrăţişez pe toţi şi vă spun doar atât: fereastra sufletului meu va rămâne mereu deschisă cât voi trăi pentru toţi şi pentru toate”, a spus părintele Constantin Mitea.

La final, reprezentanţii Consiliului parohial, ai corului bisericii şi ai credincioşilor au urat bun-venit noului paroh şi i-au mulţumit părintelui Constantin Mitea pentru anii de slujire ca paroh.

Autor: Ştefan Mărculeţ