Participanți din Arhiepiscopia Sibiului la evenimentul „Unitate Națională în indentitate creștină”

267

În perioada 14-16 decembrie, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Dorna Arini, județul Suceava, a avut loc un eveniment amplu cu titlul „Unitate Națională în indentitate creștină” ce a reunit reprezentanți ai unor organizații naționale și internaționale creștine și pentru drepturile omului, precum și simpli creștini, activi în viața cetății.

Printre participanți s-au numărat și reprezentanți ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Sibiu și tineri din Arhiepiscopia Sibiului.

Temele principale ale întâlnirii au fost „România post-referendum. Analiză și perspective”, abordată în cadrul unei mese rotunde; „Instituția căsătoriei. Familia”, care a adus în primul rând în dezbatere drepturile parentale; „Parteneriatul civil” și „Libertatea religioasă”. „Instrumente de advocacy național și european” a făcut obiectul unor sesiuni separate, în care participanții au învățat să construiască planuri strategice de advocacy pentru rezolvarea problemelor principale cu care se pot confrunta în comunitate și la nivel național. Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Autor: Maria Curtean

Fotocredit: basilica.ro