Patriarhul României i-a premiat pe câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”

312

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale.

Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale.

Festivitatea de premiere a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale.

La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ.

Concursul a avut trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia.

Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial.

Echipele au fost alcătuite din copiii din grupa de cateheză, preotul îndrumător, profesorul de religie sau de altă disciplină.

„Unirea: libertate şi unitate”

Concursul a evidenţiat importanţa libertăţii câştigate prin viaţa in Hristos, a tradiţiei şi a portului popular, precum şi unitatea de credinţă şi de neam în ţara noastră, in contextul unor tendinţe puternice de diluare şi relativizare a ei.

Pentru a încuraja colaborarea dintre profesorul de Religie sau de altă disciplină şi preot, concursul a fost introdus în Lista olimpiadelor şi concursurilor şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Competiţia a avut ca scop cultivarea dragosteei faţă de ţară, de Biserică şi de a-i educa pe copii in sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Sursa: basilica.ro