Pelerini din Mediaș la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” din Sighișoara

838

În cadrul parteneriatului dintre Biserica „Buna Vestire” și Grădinița ”Bucuria Copiilor” din Mediaș, un grup de credincioși a participat la un pelerinaj la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” din Sighișoara la care au participat și cadrele didactice ale grădiniței, conduse de doamna director Izabella Peter.

Pelerinajul a fost condus de preotul paroh Doru Gr. Gâdea și a avut două obiective importante: participarea în ziua praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică la slujba Vecerniei și la slujba Paraclisul Maicii Domnului și precum și stabilirea de noi punți de legătură dintre cadrele didactice și credincioșii parohiei în vederea derulării de noi proiecte în beneficiul preșcolarilor din grădiniță. În perioada imediat următoare, colaborarea dintre cele două instituții va înlesni oferirea de daruri pentru micuți, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Spiritualitate și filantropie

Pelerinii au avut prilejul de a asculta sfintele slujbe și a se ruga împreună cu monahii și viețuitorii  sfintei mănăstiri de la Sighișoara.

„Dacă în anii trecuți s-au implicat tineri din cadrul Grupului «Athos – Buna Vestire» în asemenea acțiuni, anul acesta s-au alăturat spre susținere a acestora și părinți sau bunici, care din puținul lor doresc o picătură de bucurie copiilor sau nepoților lor. Asemenea acțiuni susținute de parohia noastră vor mai avea și alți beneficiari din cuprinsul parohiei și nu numai, așa încât Nașterea Domnului sa fie cu folos tuturor”, ne-a spus pr. Doru Gr.  Gâdea.

Autor: Ștefan Mărculeț