Persoanele vârstnice din Rupea primesc săptămânal o masă caldă

5327

La începutul lunii februarie s-au împlinit doi ani de la demararea în Parohia Rupea 2  a  proiectului social “Un salut săptămânal al dragostei creştine- O masă caldă pentru aproapele nostru”  Proiectul a avut şi are ca beneficiari un număr de 49  de persoane selectate  prin rotaţie dintre persoanele în vârstă, dintre persoanele văduve care nu au copiii aproape, persoanele bolnave, bărbaţii singuri şi persoanele aflate în dificultăţi materiale, indiferent de apartenenţa etnică sau  religioasă, aflate  în perimetrul parohiei.

Acţiunea a pornit  din dorinţa de a fi aproape de cei însinguraţi, bolnavi sau în lipsuri şi din considerentul că a  oferi o dată pe săptămână un prânz cald este  un minim gest cu rol de îmbărbătare,  de încurajare şi de încredinţare că nu sunt singuri, că oamenii bisericii  formează o familie  mai mare, din care fac parte şi ei, chiar dacă sunt în vârstă şi în suferinţe.

Hrana  caldă a fost pregătită în primelele luni din 2014 în regie proprie la casa parohială, iar  de un an şi jumătate este pregătită la restaurant, de unde este adusă şi împărţită în caserole de unică folosinţă şi împărţită prin voluntari la casele oamenilor.

Ziua în care ajunge masa caldă la vârstnici este joia, ziua din săptămână închinată Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul bisericii noastre.

Proiectul ne oferă şanşa să   înţelegem pe viu cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: “Dragostea este bucuria de a face altora bucurii”.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să împlinim proiectul social- misionar  şi să  avem continuitate. Aducem  mulţumiri celor ce ne-au  fost alături din proprie iniţiativă şi ne-au ajutat.  În mod deosebit mulţumim vrednicei familii Cornelia şi Ioan Lemnaru, patronii restaurantului “Ionuţ Turism”.

 

Autor: pr.  Nicolae Moga