Peste 1000 de sibieni au participat la Marșul pentru Viață

966

Peste 1000 de sibieni au participat la Marșul pentru Viață organizat sâmbătă, 25 martie, la Sibiu, eveniment prin care mai multe organizații pro-viață, Bisericile istorice și confesiunile creștine din oraș au dorit să transmit comunității un mesaj de susținere a femeilor în criză de sarcină, un mesaje de încurajare a familiei și a nașterii de copii. Punctul de pornire a fost în acest an Biserica „Înălțarea Domnului” de pe Bulevardul Mihai Viteazul, unde mai mulți preoți, între care îi amintim pe prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, precum și protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, au citit rugăciuni de binecuvântare. Copiii Asociației „Rut” de la biserica menționată au intonat câteva cântece, după care toți cei prezenți, familii cu copii, preoți, tineri, credincioși de diferite confesiuni au pornit spre centrul istoric al orașului.

„Marșul pentru Viață este despre iubire”

Pe o scenă amenjată în Piața Mare din Sibiu organizatorii au transmis mesaje de încurajare a familiei, a tinerelor aflate în criză de sarcină și a tuturor tinerilor care doresc să-și întemeieze o familie și să aibă copii. S-a subliniat în același timp nevoia de a înființa cât mai multe centre de consiliere și de ajutorare a tinerelor aflate în criza de sarcină. Nu au lipsit din program nici cntecele despre viață, mamă și bucuria de a fi copil și de a deveni matur.

„Marșul pentru Viață este despre iubire. Suntem iubire, ne-am născut din iubirea părinților și a lui Dumnezeu. Suntem strălucirea lor, suntem strălucirea Lui. Marșul pentru Viață este despre mamă și copil, însă în egală măsură este despre tată, familie, despre socri, despre cumnați, despre rudenii, despre prieteni, despre cunoscuți care au datoria de a nu lăsa mama și copilul singuri”, a spus Alexandru Dădîrlat de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

Organizatorii Marșului pentru Viață de la Sibiu au fost Grupul Studenți pentru Viață Sibiu, Arhiepiscopia Sibiului, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, Cultul Creștin după Evanghelie), Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) filiala Sibiu, Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația Părinți pentru Viitor, Asociația Dia.Logos și Centrul de consiliere Mama. Ca parteneri au fost implicați Protopopiatul Ortodox Sibiu, Asociația D.A.R. Sibiu, Parohia Romano-Catolică din Sibiu și Biserica Reformată din Sibiu.

Marșul pentru Viață a avut în acest an tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”