Peste 120 de elevi din județul Sibiu au participat la Olimpiada de Religie

1155

Concursul județean pentru elevii veniți de la mai multe școli și licee din județul Sibiu a avut loc sâmbătă, 3 martie, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. Elevii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Grupurile de elevi au fost însoțite de profesorii de religie de la școlile reprezentate, alături de alte cadre didactice. La olimpiadă au fost prezenți inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Claudia Mery Simtion, inspectorul școlar de Religie, prof. Gabriela Frățilă și inspectorul de învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă,

Înaintea concursului elevii au primit binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu. Ierarhul i-a felicitat pe elevi pentru dragostea lor față de această disciplină școlară și pentru valorile credinței ortodoxe, i-a încurajat înainte de această etapă a olimpiadei de religie și le-a oferit iconițe și dulciuri.

„Am transmis binecuvântare pentru ca această competiție să fie spre folos și spre întărirea dragostei lor față de această disciplină deosebită care este Religia. Pe cei mai mari i-am îndrumat și chemat să fie alături  de noi la manifestarea pe care o avem în septembrie la Sibiu, Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Sperăm ca Dumnezeu să ne ofere în continuare astfel de bucurii și să-i vedem pe tinerii noștri că sunt de devotați și sunt iubitori de a primi mesajul dumnezeiesc prin studierea cunoștințelor despre Dumnezeu”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Interes crescut pentru olimpiadă

La această etapă județeană a Olimpiadei de Religie au fost înscriși atât elevi de la ciclul gimnazial, de la clasele V-VIII, cât și elevi de liceu.

„Sper ca toți elevii înscriși la olimpiadă să primească note foarte bune. Inspectoratul Școlar General s-a implicat activ în buna desfășurare a tuturor olimpiadelor din județ și lucrurile sunt pe făgaș bun. Sper ca toți elevii înscriși să aibă succes”, ne-a spus inspector școlar general Claudia Mary Simtion.

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu a găzduit și alte ediții ale Olimpiadei de Religie din județ.

„A devenit o tradiție deja ca Olimpiada de Religie să aibă loc la școala noastră. Ne bucurăm că și în acest an școala noastră a fost selectată pentru a găzdui această olimpiadă la care participă an de an foarte mulți elevi. Ne bucurăm de prezența tuturor în această școală”, ne-a spus directorul Școlii „Nicolae Iorga” din Sibiu, prof. Ioan Moșneag.

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate la această etapă vor participa la faza națională a Olimpiadei de Religie.