Peste 120 de elevii au participat la o acţiune de ecologizare organizată de Arhiepiscopia Sibiului

977

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune de ecologizare a spaţiilor verzi de la ieşirea din Sibiu spre localitatea Poplaca. La această activitate au participat peste 120 de copii de la cinci şcoli şi licee din judeţ, iar Ocolul Silvic Sibiu le-a pus la dispoziţie saci de plastic şi mănuşi.

“Copiii au fost foarte entuziasmaţi de iniţiativa noastră şi au participat cu mult drag la această activitate. Ne aşteptam să vină cam 50 de elevi, dar iată că au venit la activitate mult mai mulţi tineri. Elevii au adunat câteva zeci de saci de gunoaie”, ne-a spus inspectorul din cadrul Departamentului de Tineret, diaconul Marius Tofan.

Invitaţia a fost adresată elevilor prin intermediul profesorilor de Religie şi au răspuns afirmativ peste 35 de elevi de la clasele primare ale Colegiului Naţional “Octavian Goga” din Sibiu, însoţiţi de învăţătoarea Marcela Bratu, peste 35 de copii de la Şcoala Gimnazială “Regele Ferdinand” din Sibiu, alături de prof. Viorel David, 16 elevi de la Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” din Cisnădie, însoţiţi de prof. Cristina Muntean, şi peste 40 de elevi de la Colegiul “Constantin Noica” din Sibiu, alături de prof. Mihai Ordean.

La final, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului au oferit elevilor dulciuri şi prăjituri.

Autor: Ştefan Mărculeţ