Peste 250 de tineri au participat la a patra ediție a Festivalului „Dor de Folk”

2833

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional pentru Tineri „Dor de Folk” a reunit peste 250 de tineri iubitori de muzică din întreaga ţară. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie, la Casa de Cultură din Municipiul Codlea, județul Brașov, iar sala de spectacol a fost plină de spectatori pe parcursul celor zece ore de desfășurare a festivalului.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Social-Culturală „Suflet Transilvan”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Codlea, cu Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret, cu Protopopiatul Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Concursul a fost împărţit pe trei categorii de vârstă: elevi de școală generală, liceeni şi studenţi. De asemenea, concursul a avut trei secţiuni: interpretare individuală, grupuri şi compoziţie. Dintre laureaţii acestei ediţii amintim: Grupul „Eu cred” din Taşca – Neamţ, care a câştigat marele trofeu, Sebastian Andrei Geantă, Patricia Thomits, Eduard Ungureanu, Kethy Bivolaru, Sara Hosu, Ioana Tătar, Paul Briean, Iulia Cristina Lupșa, Ionuț Stoian, Radina Iuliana Abraham, Alina Iordache, Alina Doroftei, Ioana Ciorteanu, Andreea Sava, Andrei Tudor Fabian, Vlad Pârău. Amintim şi grupurile: „Suflet Ialomiţean”, „Hoinarii Craiului”, Școala „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc, „Floare de Colţ”, „Good Times”, „Șoapta Vîntului”, „CSC Band” – Toplița.

Biserica și tinerii

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor premii constând în instrumente muzicale, iar cei prezenţi au remarcat talentul şi dăruirea concurenţilor prezenţi în concurs.

„Credem că este important pentru aceşti tineri minunaţi să simtă că Biserica este aproape de ei. Faptul că un preot a organizat o astfel de întâlnire a fost o surpriză pentru unii participanţi, dar şi o dovadă a faptului că slujitorii Bisericii nu se limitează doar la slujirea liturgică, ci fac paşi spre tineri, în primul rând în Şcoală, dar şi în astfel de activităţi. Cu adevărat s-a creat o stare de comuniune între cei prezenţi, care cu siguranţă că va lăsa urme în sufletele lor.” ne-a spus orgnizatorul festivalului, părintele Costin Butnar, președintele Asociaţiei Social-Culturale „Suflet Transilvan și coordonatorul activităților Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului pentru judeţul Braşov.

După Gala Laureaţilor, au urcat pe scenă artişti consacraţi, dintre care amintim pe Florin Thomits din Sibiu, Grupul „Carmina” din Bucureşti şi binecunoscutul interpret Mircea Baniciu.

Autor: Ștefan Mărculeț