Peste 300 de elevi, înscriși la Concursul național „Bucuria Învierii”

304

Elevi de la peste 20 de centre educație incluzivă din toată țara au participat și în acest an la Concursul Național de Creație Artistico-Plastică „Bucuria Învierii”. Cele mai bune lucrări realizate de elevi în cadrul concursului au fost premiate marți, 16 aprilie, în cadrul unei festivități.

La ediția din acest an a concursului s-au înscris peste 300 de elevi din mai multe județe ale țării. Creațiile lor, icoane, obiecte decorative, felicitări, ouă încondeiate și obiecte specifice praznicului Sfintelor Paști. Creațiile lor au fost expuse în foaierul Bibliotecii Județene „ASTRA” din Sibiu, unde a avut loc și festivitatea de premiere a elevilor merituoși. Organizatorii concursului sunt Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Arhiepiscopia Sibiului.

„Am acordat anul acesta 58 de premii, în valoare de 3000 de lei. Am oferit elevilor anumite sume de bani, rechizite, reviste și alte daruri achiziționate cu sprijinul Asociației «ACORD» și al Protopopiatului Sibiu. Proiectul nostru este intitulat «Lăsați copiii să vină la Mine!» și se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu care mereu a avut grijă de noi și ne-a ajutat să organizăm această activitate cu elevii din întreaga țară”, a spus pr. Marian Vlăduț.

În perioada Sfintelor Paști, lucrările copiilor vor fi expuse spre vânzare la mai multe biserici din Sibiu, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru a oferi gratuit o excursie unui grup de copii proveniți din familii defavorizate, elevi ai Centrului de Educație Școlară Incluzivă nr. 1 din oraș.