Peste 400 de persoane au beneficiat de ajutoare în cadrul Campaniei „Crăciunul continuă”

743

Peste 400 de persoane au fost implicate în perioada ianuarie-februarie 2017 în Campania „Crăciunul continuă” iniţiată de Asociaţia „Sfânta Maria” Cristian, județul Brașov.  Prin acest demers s-a încercat sensibilizarea publicului spre nevoile celor care după sărbători sunt foarte repede uitati.

Zeci de cutii cu haine, pături, rechizite şi alimente au fost oferite  mai multor copii din localităţile Brașov, Râşnov, Cristian,  Holbav, Teliu şi Vulcan. În localitatea Colonia 1 Mai, cei 150 de pacienţi ai  Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie au primit alimente  și haine.  De asemenea, cei peste 120 de copii din cadrul Coplexului de Servicii Măgura Codlea au beneficiat de haine. În cadrul aceleiaşi campanii au fost identificate  zeci de familii cu mulţi copii care au primit pe lângă haine şi alimente şi aparate electro-casnice.

„Am fost impresionaţi de amploarea luată de campania iniţiată de noi. Foarte multe persoane au răspuns pozitiv intenţiei noastre şi la scurt timp după ce am lansat anunţul am fost copleşiti de lucruri dăruite cu dragoste şi care au creat mai departe multă bucurie. Să facem cât mai des exerciţiul acesta al dăruirii pentru ca răsplata este pe măsură”, a spus Roxana Dobre, coordonatorul Asociaţiei „Sfânta Maria” Cristian.

Asociaţia „Sfanta Maria” Cristian este o organizaţie neguvernamentală ortodoxă iniţiată în urmă cinci ani de zile în comuna Cristian. În cadrul ei funcţionează un Centru de zi pentru  40 de copii din localitate precum şi o cantină socială. Asociaţia monitorizează peste 400 de persoane cu probleme sociale din mai multe localităţi de pe raza oraşului Braşov. De asemenea Asociaţia organizează acţiuni culturale destinate tinerilor şi adulţilor. Următorul eveniment organizat de Asociaţie este o Şezătoare de Dragobete pentru tineri căsătoriţi.