Peste 50 de preoți și credincioși din Protopopiatul Mediaș au donat sânge

352

Peste 50 de preoți și credincioși din Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu, au donat sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, inițiată de Patriarhia Română. Activitatea de donare de sânge a avut loc marți, 17 octombrie, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureș. Campania „Donează sânge, salvează o viață!” a adunat până în prezent peste 1400 de donatori în  județele Sibiu și Brașov.

O unitate mobilă din cadrul centrului de la Târgu Mureș a venit la Mediaș pentru a pune la dispoziție donatorilor toate cele necesare în această acțiune. Donatorii din Protopopiatul Mediaș au avut posibilitatea să vină în întâmpinarea nevoii de sânge din spitalele din România și totodată să își arate dragostea și grija față de bolnavii care sunt îngrijiți în unitățile medicale și au nevoie de sânge. Preoții și credincioșii din Protopopiatul Mediaș au donat pentru a doua oară sânge în cadrul campaniei amintite, după ce anul trecut peste 30 de persoane din muncipiul sibian au venit în sprijinul spitalelor.

„Activitatea a fost foarte reușită, iar dintre donatori aproximativ 20 au fost preoți. Ceilalți donatori au provenit din cadrul angajaților de la Primăria Mediaș, dar și a instituțiilor din oraș. Am oferit spațiile de la sediul Protopopiatului Mediaș, iar oamenii au fost disciplinați și impresionați de promptitudinea personalului medical. Sperăm ca prin astfel de activități să contribuim la dezvoltarea unei culturi a donatorului care trebuie impregnată în mentalitatea oamenilor. Le-am oferit donatorilor din partea Protopopiatului Mediaș cărți, apă, sucuri și alte daruri”, ne-a spus protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban.

Nevoie mare de sânge în spitale

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” a adunat până în prezent peste 1400 de donatori în județele Sibiu și Brașov. Campania se află la a treia ediție  și în fiecare an preoții și credincioșii din parohii au răspuns solicitării de a dona sânge. Prin gestul lor, donatorii din cadrul campaniei Patriarhiei Române doresc să atragă atenția asupra nevoii urgente de sânge din spitalele din țară și să sensibilizeze opinia publică asupra acestei probleme din țară.

Organizatorii și participanții la campanie speră ca, prin acțiunile lor, să atragă cât mai mulți donatori de sânge la centrele de specialitate din marile orașe și nu numai.

Recent, la Sibiu peste 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” au donat sânge și s-au alăturat acestei campanii la care au participat de-a lungul timpului și studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din oraș, ofițeri de la  Inspectoratul Județean de Poliție, dar și donatori din cadrul altor instituții.