Peste 70 de medieșeni au donat sânge

353

Campania „Donează sânge, salvează o viață” inițiată de Patriarhia Română a ajuns din nou la Mediaș, județul Sibiu. Peste 70 de persoane au donat sânge în cadrul uneia activități organizate joi, 19 octombrie, de Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină de la Sibiu și cu Protopopiatul Mediaș. Preoți de la parohii din Protopopiatul Mediaș, reprezentanți ai instituțiilor din oraș, precum și credincioși din comunitățile parohiale au participat la această activitate și au donat sânge pentru a contribui la salvarea de vieți omenești și a veni în sprijinul unităților medicale unde este mare nevoie de sânge.

„La această activitate au participat 77 de donatori din Protopopiatul Mediaș și de la mai multe instituții din oraș. Ne bucurăm că oamenii au răspuns la solicitarea noastră de a dona sânge pentru a veni în sprijinul bolnavilor din spitale care au mare nevoie de sânge. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că sângele înseamnă viață și că darul lor făcut semenilor aflați în suferință aduce alinare și bucurie”, ne-a spus Marius Talmațchi.

La activitate a fost prezent și protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, care le-a mulțumit preoților și credincioșilor pentru implicarea în această activitate în care s-a implicat Protopopiatul Mediaș.

Campania „Donează sânge, salvează o viață” se află la a patra ediție în Arhiepiscopia Sibiului. Până în prezent peste 2100 de donatori au participat la această inițiativă de a conștientiza în societate importanța donării de sânge pentru salvarea de vieți omenești. În viitorul apropiat, campania va ajunge și în ale comunități din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Foto: Cristi Curta