Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Brașov

2280

În Duminica Tuturor Sfinților, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului,  a sfințit capela Parohiei Brașov Blumăna XII, un centru social amenajat într-un spațiu al parohiei brașovene și a pus piatra de temelie pentru un locaș de cult închinat Sfintei Mucenițe Tatiana. Locașul de cult va fi ridicat pe un teren donat de preotul Constantin Codreanu, care a sprijinit parohia amintită la amenajarea capelei și a centrului social. În soborul slujitor s-au aflat părintele protopop Dănuț-Gheorghe Benga, parohul Axente Cosmin Coșorean, preotul Constantin Codreanu și alți slujitori ai sfintelor altare.

Pentru sprijinul oferit în a iniția ridicarea unui locaș de cult într-un cartier brașovean unde nu există o biserică ortodoxă, părintele Constantin Codreanu a primit din partea ierarhului distincția „Crucea șaguniană pentru clerici”.

Ierarhul le-a mulțumit tuturor credincioșilor și binefăcătorilor pentru dragostea lor față de Biserica străbună și pentru comunitatea din care fac parte.

„Dumnezeu a rânduit ca aici să se zidească o biserică, prin darul și ajutorul oamenilor credincioși. Punerea pietrei de temelie înseamnă că noi din pământul oferit nouă de Dumnezeu delimităm un spațiu pe care îl întoarcem Lui ca ofrandă, spre slava Sa, ridicându-se aici un locaș de cult”, a spus ierarhul.

Credincioșii parohiei brașovene au participat în număr mare și au avut posibilitatea la final să fie binecuvântați cu apă sfințită și untdelemn sfințit.