Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Sibiu

2273

Credincioşii sibieni din zona Hipodrom vor avea o nouă biserică, pe strada Plugarilor. Piatra de temelie pentru noul locaş de cult a fost aşezată ieri, 13 martie, de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în cadrul unei slujbe religioase la care au participat sute de sibieni. Alături de ierarh au fost prezenţi mulţi preoţi din oraş şi din alte comunităţi, amintindu-l aici pe protopopul de Sibiu, Ioan Coşa şi pe parohul viitoarei biserici, pr. Nicolae Neagu. Biserica va avea hramul “Sfântul Mina” şi va fi construită pe un teren donat Arhiepiscopiei Sibiului de unitatea militară din apropiere. În dimineaţa zilei, părintele Nicolae Neagu a oficiat Sfânta Liturghie într-un cort amenajat pe teren, cu participarea multora dintre credincioşii Parohiei Hipodrom VI.

IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe credincioşi să fie alături de părintele Nicolae Neagu la lucrările ce vor urma şi a explicat pe larg înţelesurile duhovniceşti ale slujbei aşezării pietrei de temelie pentru o nouă biserică.

Părintele Nicolae Neagu i-a mulţumit la final ierarhului, preoţilor prezenţi şi tuturor credincioşilor care au venit să se bucure de acest eveniment din cartierul lor.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ