Pictura Bisericii „Înălțarea Domnului” din Parohia Teliu-Vale a fost sfințită

1772

Pictura Bisericii „Înălțarea Domnului” din Parohia Teliu-Vale, județul Brașov, a fost sfințită duminică, 9 iunie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Credincioșii din parohia brașoveană au participat în număr mare la slujba de sfințire prin care au fost încununate eforturile depuse în ultimii ani pentru înfrumusețarea bisericii construite la Teliu-Vale, locașul de cult fiind târnosit în urmă cu 10 ani.

După slujba de sfințire ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Săcele, Sorin Șerban, parohul Răzvan Hașcău, fostul paroh de la Teliu-Vale, Costin Butnar și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly” din Brașov.

Rugăciunea Mântuitorului pentru noi

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia din duminica premergătoare Rusaliilor, în care se relatează rugăciunea arhierească a Mântuitorului Iisus Hristos.

„Mântuitorul când S-a rugat pentru Apostoli a motivat Tatălui: «Eu nu Mă rog pentru lume, ci Eu pentru aceștia Mă rog, pentru că aceștia rămân în lume și Eu vin la Tine». Și a mai spus ceva: «Eu mă rog pentru aceia care vor crede în ei», adică aceia suntem noi. Mântuitorul Hristos S-a rugat și pentru noi și în această rugăciune ne arată nouă câtă ocrotire avem din partea Celui Care S-a jertfit pentru noi”, a subliniat ierarhul.

Pentru eforturile depuse în ultimii ani la zidirea și înfrumusețarea locașului de cult din Parohia Teliu-Vale, actualul paroh, părintele Răzvan Hașcău, a fost hirotesit iconom, iar fostul paroh, părintele Costin Butnar, a fost hirotesit iconom stavrofor. Binefăcătorii locașului de cult, mai multe cadre didactice din satul brașovean, precum și mai mulți vârstnici din comunitate au primit acte de cinstire din partea Părintelui Mitropolit.

Părintele paroh Răzvan Hașcău i-a mulțumit la final ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste comunitate și i-a oferit în dar o icoană.

Credincioșii din Teliu-Vale au avut posibilitatea să se închine raclei în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.