Piesă de teatru creștin la Brașov

709

Copiii de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov” din Brașov au pregătit la praznicul Bunei Vestiri o piesă de teatru creștin închinat Maicii Preacurate și mamelor creștine.

Piesa de teatru a fost jucată după Sfânta Liturghie, în prezența multor credincioși de la biserica brașoveană. Prin această manifestare s-a adus cinstire mamelor creștine, celor care au fost binecuvântate de Dumnezeu să dea naștere la copii. Momentul ales pentru această piesă de teatru a fost praznicul Bunei Vestiri tocmai pentru că la această mare sărbătoare a creștinătății o cinstim pe Maica Preacurata prin care s-a făcut începutul mântuirii noatre, când Fiul lui Dumnezeu S-a sălășluit în pântecele ei.

„Cu glasuri cristaline și suflete curate, copiii au închipuit într-o frumoasă piesă de teatru frumusețea celor cerești, a Maicii Domnului și a sfinților care mijlocesc și se roagă pentru copilași și pentru mamele lor și duc dragostea lor înaintea tronului lui Dumnezeu.Cântările închinate Maicii Sfinte, poeziile și gândurile drăgălașe din suflete pline de dragoste de mamă au încununat momentul plin de duioșie. Iubirea curată a micilor creștini a oferit tuturor o binecuvântată pregustare a veșnicei fericiri cerești de care se vor împărtăși la sânul și sub ocrotirea Maicii Domnului cei care își vor redărui viața Dătătorului și Împlinitorului vieții noastre”, ne-a spus pr. Ionuț Marcel Pop de la biserica brașoveană.

Bucurie și emoție

Copiii de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Dimitrie  Basarabov” din Brașov se întâlnesc săptămânal pentru a participa la diferite activități catehetice, educative și de creație. Piesa de teatru a fost pregătită în cadrul acestor activități cu cei mici și a avut ca obiectiv principal conștientizarea comunității asupra valorii vieții.

„După ce la începutul primăverii copiii noștrii au confecționat mărțișoare pentru mamele din biserică, momentul plin de tandrețe de la praznicul Bunei Vestiri a umplut de lacrimi de bucurie și emoție sufletele celor prezenți, întărind încă o dată adevărul că cei care se fac părtași vieții și nașterii ei pe acest pământ ating cerul. Ne dorim și noi credincioșii mai mici și mai mari ai bisericii noastre să rămânem prăznuind în fiecare clipă viața sub toate formele ei și pe Cel ce tuturor le-o dăruieste”, ne-a mai spus pr. Ionuț Marcel Pop.