Piesă de teatru pentru copiii și tinerii din cartierul sibian Gușterița

434

Asociația Filantropia „Sfântul Nicolae” din Parohia Sibiu-Turnișor I a organizat o nouă seară de teatru pentru copii și tineri menită să îi atragă pe cei mici spre lectură, teatru și artă, pentru ca timpul liber din vacanța de vară să fie folosit într-un mod cât mai constructiv.

 Povestea „Fata babei și fata moșneagului” scrisă de Ion Creangă a fost pusă în scenă duminică, 8 iulie, în curtea Bisericii „Buna Vestire” din cartierul sibian Gușterița. Piesa de teatru a fost pregătită special pentru copiii și locuitorii din cartierul Gușterița în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Filantropia „Sfântul Nicolae” din Parohia Sibiu-Turnişor I, în colaborare cu cele două parohii ortodoxe din cartierul Gușterița, reprezentate de preoții Alexandru Ioniță și Marius Tofan. Dacă la începutul lunii, asociația sibiană ajungea la copiii și tinerii din localitatea Bârghiș, iată că acum tinerii din cartierul sibian Gușterița au avut posibilitatea să intre pentru câteva clipe în lumea minunată a poveștilor, a teatrului și lecturii.

Spectacolul de teatru s-a desfășurat într-un cort amplasat în curtea bisericii, pentru crearea unui mediu interactiv și atractiv. Copiii prezenți au fost foarte bucuroși să ia parte la o astfel de experiență care le deschide o lume minunată a poveștilor puse în scenă de actori.

 Cărți pentru copii

Copiii participanți la această seară de teatru au primit din partea organizatorilor cărți cu povești și povestiri scrise de Ion Creangă și cărți de colorat. Organizatorii își doresc să îi atragă pe copii spre lectură, spre lumea cărților, pentru a le asigura o bună dezvoltare intelectuală și spirituală. Totodată, activitatea a avut ca scop atragerea copiilor spre activitățile pentru tineri organizate de parohiile sibiene în perioada vacanței de vară.

„Este un proiect prin care încurajăm copiii ca în perioada vacanței de vară să se aplece spre lectură, iar în acest sens, cei prezenți la teatru sunt invitați la un concurs în care premiul cel mare va fi un dispozitiv de citit cărți în format electronic”, ne-a spus președintele președintele Asociației Filantropia „Sfântul Nicolae” din Sibiu-Turnişor, preotul Ciprian Creangă.

Activitatea a făcut parte din Proiectul „Teatrul de vară pentru copii și tineret” al asociația din Parohia Sibiu-Turnișor I. Activități similare vor fi organizate în viitorul apropiat și pentru copiii și tinerii din cartierele sibiene Turnișor, Țiglari și Broscărie.