Pomenire pentru eroii din Brașov

411

Eroii Revoluției din decembrie 1989 au fost pomeniți vineri, 22 decembrie, la Brașov, la monumentul închinat celor căzuți la datorie. Slujba de pomenire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga și alți slujitori ai sfintelor altare.

„Pentru noi este o mare cinste să putem prețui pe cei care s-au jerfit pentru libertatea poporului roman. Este prima data când particip la o astfel de manifestare la Brașov și dacă i-am comemorat pe brașovenii care au manifestat împotriva regimului comunist în 1987, iată că am venit a doua oară ca să-i prețuim și să ne rugăm pentru cei 362 de martiri brașveni. Dacă îi pomenim pe ei, ne cinstim pe noi înșine, pentru că nu ne uitm trecutul”, a spus ierarhul.

La manifestări au participat numeroase asociații de revoluționari, rudele celor căzuți în decembrie 1989, precum și reprezentanții autorităților județene și locale, amintindu-i pe prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, președintele Consiliulu Județean Brașov, Ioan Adrian Veștea și primarul George Scripcaru.