Pomenirea eroilor la Sibiu

614

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Consulatul German din Sibiu, Instituţia Prefectului Sibiu, autorităţile publice locale şi Arhiepiscopia Sibiului au organizat luni, 19 noiembrie, o ceremonie de comemorare a eroilor căzuți la datorie pe teritoriul țării noastre în primul și al doilea război mondial. Ceremonia a avut loc la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava, unde au fost prezenți reprezentanții instituțiilor partenere, ofițeri, militari și numeroși invitați care au comemorat împreună eroii de toate naționalitățile căzuți la datorie în țara noastră.

La ceremonia a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a oficiat un parastas împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, reprezentanții cultelor istorice din Sibiu au oficiat la rândul lor slujbe de pomenire a eroilor de diferite naționalități.

După mesajele oficialităților au fost depuse coroane şi jerbe de flori pentru cinstirea memoriei eroilor români şi străini căzuţi la datorie pe teritoriul României.