Pomenirea eroilor neamului în Parohia Sibiu-Hipodrom VI

632

La monumentul eroilor din curtea Bisericii Parohiei Sibiu-Hipodrom VI, locaș de cult închinat Sfântului Mare Mucenic Mina, au avut loc la sărbătoarea Înălțării Domnului momente de omagiere a eroilor neamului românesc. Manifestările dedicate Zilei Eroilor au fost organizate de Parohia Sibiu-Hipodrom VI în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” din Sibiu.

După programul liturgic al sărbătorii care a cuprins slujba Acatistului, Utrenia, Sfânta Liturghie,  parastasul pentru eroi și sfinţirea holdei au avut loc mai multe activităţi la monumentul eroilor menționat. Astfel, au fost depuse coroane de flori, iar mai apoi au avut loc momente artistice  susţinute de Corul de copii ,,Canto-Mina”, condus de prof. Simona Manea şi prof. Alina Morcan, cei mici interpretânt mai multe cântece patriotice. Programul artistic a continuat cu recitalul susținut de grupul bărbătesc al Bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Mina”, condus de domnul Narcis Iorga. Discursul unei eleve de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, coordonată de doamna prof. Adriana Costea, a transmis sentimentul de recunoştinţă fată de toţi eroii neamului românesc.

La ora 12:00, în memoria tuturor eroilor s-au tras clopotele. La eveniment au participat reprezentanţi ai  unităţii militare în incinta căreia e construită biserica, participând o gardă de onoare la monumentul eroilor. La încheierea festivităţii elevii au primit ouă roşii şi dulciuri. La Casa Prăznicar a bisericii sibiene a avut  loc mai apoi o agapă creştină oferită invitaţilor din partea Parohiei Sibiu-Hipodrom VI.

Autor: prof. Măriuca Neagu