Pompierii sibieni, binecuvântați de IPS Laurențiu

399

Ziua Pompierilor a fost sărbătorită la Sibiu vineri, 13 septembrie, printr-o ceremonie organizată în Piața Mare din oraș, unde Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a săvârșit o slujbă de binecuvântare a celor care lucrează în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

La ceremonia de aniversare a celor 171 de ani de existență a pompierilor români au fost prezente autorități județene și locale, amintind aici pe prefectul Sibiului, Maria Minea, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, viceprimarul Corina Bokor, precum și numeroși ofițeri, militari și alți oaspeți. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu au adus în Piața Mare o parte din tehnica folosită la stingerea incendiilor sau în alte cazuri de urgență, iar sibienii au avut posibilitatea să le admire și să transmită felicitări și mulțumiri celor care le sunt aproape atunci când se confruntă cu situații nedorite.

 Slujba de binecuvântare a pompierilor sibieni a fost oficiată de IPS Mitropolit Laurențiu, alături de ierarh fiind protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și preotul militar Florin Pavel. La finalul slujbei religioase, ierarhul i-a felicitat pe pompieri la această zi aniversară și le-a mulțumit pentru efortul lor de a salva vieți și bunuri materiale.

„Lângă această rugăciune de binecuvântare prin care am invocat pogorârea harului lui Dumnezeu peste pompierii românii aducem recunoștința și mulțumirea noastră pentru misiunea pe care această unitate militară o împlinește pentru noi toți, pentru apărarea vieții și a bunurilor materiale. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască tuturor sănătate și împlinirea misiunii încredințate. La cât mai puține misiuni, dar la cât mai multe reușite pentru binele nostru al tuturor și pentru împlinirea misiunii dumneavoastră! La mulți ani pompieri români!”, a subliniat ierarhul.

„Momente de suflet”

Inspectorul-șef al ISU Sibiu, colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu a subliniat în cuvântul adresat pompierilor sibieni importanța misiunii lor în comunitățile din județ.

„Trăim cu emoție momente de suflet în care ne cinstim și ne comemorăm eroii și ne plecăm capetele în semn de omagiu și de apreciere față de sacrificiul lor suprem. Și pentru că suntem datori să le continuăm eforturile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Cpt. Dumitru Croitoru» al județului Sibiu se dezvoltă permanent ca instituție modernă, aflată în slujba comunității. Se spune că viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte. Acest lucru se întâmplă și în meseria noastră, ne asumăm trecutul și păstrăm adânc înrădăcinate valorile perene care ne călăuzesc activitatea, iar de acolo ne luăm puterea de a ne continua menirea, de a ne adapta permanent activitatea și felul de a gândi răspunsuri provocărilor timpurilor în care trăim”, a spus colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu. Apoi, colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu a citit mesajul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă, Dan Paul Iamandi.

În a doua parte a ceremoniei au avut loc avansări în grad înainte de termen, s-a premiat pompierul anului și au fost oferite alte distincții pompierilor merituoși.