Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1089

Catedrala mitropolitană din Sibiu a fost plină de credincioși în prima zi de praznic al Nașterii Domnului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu slujitorii locașului de cult, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Mulți dintre credincioșii prezenți au primit Sfânta Împărtășanie și au ascultat cuvântul pastoral adresat de IPS Mitropolit Laurențiu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii IPS Mitropolit Laurențiu i-a hirotonit iconomi stavrofori pe pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, consilierul cultural eparhial, pe pr. Florin Pavel, preotul militar din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și pe pr. Tiberius Macrea, responsabil al biroului de pelerinaje „Basilica Travel” din Sibiu.

De asemenea, ierarhul a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru laici” deputatului Ioan Terea.

Așa cum este datina, în fața Catedralei mitropolitane a avut loc și un moment tradițional. Ceata junilor din Gura Râului a prezentat obiceiurile specifice Mărginimii Sibiului, iar un grup de copii a intepretat sceneta „Irozii”.