Praznicul Nașterii Domnului, sărbătorit în Țara Făgărașului

937

Sărbătoarea Naşterii Domnului a fost prăznuită cu bucurie de toţi locuitorii Ţării Făgăraşului, care au avut cinstea de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Astfel, în prima zi de Crăciun, acesta a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din cadrul obştii monahale, sporind bucuria duhovnicească a celor prezenţi. În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Ciprian Păsărică a fost hirotonit ierodiacon pe seama Mănăstii de la Sâmbăta. La final, Preasfinţitul Ilarion a dat citire Pastoralei de Crăciun a Înaltpreafinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

A doua zi, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul s-a aflat în mijlocul credincioşilor făgărăşeni, slujind Sfânta Liturghie la Catedrala Municipiului, unde alături de Părintele Marius Corlean, protopopul de Făgăraş I, s-a aflat şi părintele Ioan Ciocan, parohul Catedralei, alături de alţi slujitori ai sfintelor altare. În cadrul slujbei, teologul Constantin Eugen Ilincăi, a fost hirotonit diacon.

A treia zi a Sărbătorii Naşterii Domnului, când Biserica Ortodoxă aduce cinstire Sfântului Arhidiacon Ştefan, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul a oficiat slujba Sfintei Liturghii cu ocazia hramului, în parohia Copăcel, Protopopiatul Făgăraş I. La final, ierarhul a vorbit celor prezenţi despre jertfa Sf. Ştefan şi a oferit fiecărui credincios prezent câte o iconiţă cu chipul Mucenicului.

Adrian Nae