Premiere la Concursul de fotografie „Bucuriile Învierii Domnului”, în Făgăraș

880

Concursul de fotografie s-a încheiat cu premierea participanţilor, care a avut loc duminică seara, 7 mai, la Casa Bucuriei. Provocarea a fost lansată la începutul lunii aprilie de cele două parohii ale Bisericii „Sfânta Treime” (de pe strada Ion Codru Drăguşanu), împreună cu Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Tinerii liceeni din Făgăraş au avut de trimis 3-5 fotografii pe tema „Bucuriile Învierii Domnului”. Acestea au fost lansate online, primele 25 intrând în etapa finală, în care au fost examinate de un juriu format din două cadre didactice de educaţie plastic, Daniela Naneş de la Colegiul Național „Radu Negru” şi Adela Paraschiv de la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș, fotograful Constantin Dinu, părintele Alexandru Niţă de la Mănăstirea „Brâncoveanu” şi protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuţă, paroh la biserica organizatoare.

Premii în bani

Premierea a fost deschisă de un cuvânt de bun venit din partea protopopului Ion Tărcuţă. Părintele Alexandru Niţă le-a vorbit apoi celor prezenţi despre valoarea fotografiei şi a imaginii în lumea contemporană, iar prof. Adela Paraschiv a prezentat fotografiile din etapa finală, însoţindu-le cu aprecieri şi observaţii constructive pentru tinerii fotografi. Natalia Corlean a explicat criteriile de care s-a ţinut cont în evaluare şi modul de calcul al punctajului, iar apoi au fost acordate premiile.

Tinerii au primit recompense în bani (400 de lei premiul I, 300 de lei premiul II, 200 de lei premiul III şi 100 de lei menţiunile) şi o broşură despre biserica Sfânta Treime şi Casa Bucuriei, centrul cultural care îşi desfăşoară activitatea aici.

Elevii premiaţi au fost:

Giorgia Ganea de la C.N. „Radu Negru” – premiul I, cu fotografiile: „Flori pentru Iisus”, „Broderie de natură” şi „Înviere în flori de cireş”.

Cezarea Grozavu de la Liceul  Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” – premiul II, cu fotografiile „Deschisă-i calea”, „Lemnul crucii” şi „Biserica este casa Tatălui”.

Andrea Aldea de la Liceul  Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu” – premiul III, cu fotografiile: „Vinerea Patimilor”, „Slujba de Înviere – Mănăstirea Constantin Brâncoveanu” şi „Ouă vopsite în foi de ceapă” (c): Andra Aldea

Menţiuni: Benjamin Tinca de la C.N. „Doamna Stanca”, Victor Carp de la L.T.O. „Sfântul Constantin Brâncoveanu”, Cristina Budină de la C.N. „Doamna Stanca”, Sebastiana Gafton de la L.T.O. „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Marian Debu şi Mihaela Sterp de la Colegiul tehnic „Aurel Vijoli”.