Premierea elevilor câştigători la Concursul „Bucuria Învierii”

818

 

Peste 500 de elevi din toată ţara au participat cu lucrări la Concursul naţional de creaţie “Bucuria Învierii”. Festivitatea a avut loc astăzi, 9 aprilie, la Biblioteca Judeţeană “ASTRA” din Sibiu. Concursul se află la a opta ediţie iar elevii pictează icoane, realizează desenele religioase, ouă încondeiate, felicitări şi obiecte pascale.

“Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că am reuşit să ducem mai departe proiectul nostru, intitulat <<Lăsaţi copiii să vină la Mine!>>. Am implicat anul acesta în Concursul naţional de creaţie artistico-plastică <<Bucuria Învierii>> peste 500 de elevi şi peste 200 de profesori. Mulţumim tuturor celor care au participat la concurs şi mare bucurie avem să vedem că micuţii şi-au exprimat sentimentul dragostei faţă de Sfintele Paşti prin artă. Mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu pentru binecuvântare dată la organizarea evenimentului”, ne-a spus unul dintre organizatori, pr. Marian Vlăduţ.

Concursul s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului şi al Asociaţiei “ACORD”. Mulţi dintre premianţi au provenit dintre elevii Centrelor de Educaţie Incluzivă din Sibiu, pentru care participarea la acest concurs a fost o mare bucurie.

“Este foarte important pentru fiecare copil în parte să se simtă valoros, să ştie că ne aduce lumină şi căldură prin mesajele pe care ni le transmit. Este o modalitate de a-i valoriza, şi de a le mulţumi pentru ceea ce sunt ei în viaţa noastră. Colegul nostru profesor, părintele Marian Vlăduţ a făcut ca legătura dintre Şcoală şi Biserică să fie extrem de strânsă. Este o legătură extraordinară pentru că ne bucurăm întotdeauna în preajma sărbătorilor de acest proiect valoros, prin care valorizăm diversitatea, culoarea şi creativitatea”, ne-a spus inspectorul Delia Stoicescu.

Autor: Ştefan Mărculeţ