Premierea elevilor înscrişi la Concursul „Crucea în ipostaza cotidiană”

1625

 

Festivitatea de premiere a elevilor cu cele mai bune fotografii înscrise la Concursul de artă fotografică “Crucea în ipostaza cotidiană” avut loc ieri, 3 aprilie, în Duminica Sfintei Cruci, la Biserica “Sfânta Treime” din Cisnădie, după slujba de sfinţire a locaşului de cult şi Sfânta Liturghie. Premiile au fost oferite de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oferit premiul I, în valoare de 550 de lei, elevului Cosmin Iulian Corboş (Liceul “Andrei Mureşanu” Braşov), premiul II, în valoare de 450 de lei, elevului Andrei Orbeciu (Colegiul “Emil Racoviţă” Braşov), premiul III, în valoare de 300 de lei, elevei Iuliana Gabriela Milik (Liceul Tehnologic “Şcoala Naţională de Gaz” Mediaş), iar cele două menţiuni, în valoare de 100 de lei au fost acordate elevilor Constantin Ion Necula (Liceul “Carol I” Sibiu) şi Lomnăşan Valentin (Colegiul Naţional “Samuel V. Brukenthal”). De asemenea, elevii au primit diplome din partea organizatorilor.

“Încercăm să oferim copiilor şi tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului posibilitatea de a-şi demonstra creativitatea, dar şi dragostea faţă de cele sfinte. Elevii participanţi la concursul nostru au dat dovadă de multă ingeniozitate în arta fotografică şi de preţuire a Sfintei Cruci. Prin curăţia lor sufletească, au reuşit să surprindă crucea în ipostazele ei cotidiene şi să ne transmită dragostea lor faţă de Sfânta Cruce”, a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.

Concursul a început în luna februarie şi a fost adresat elevilor de la liceele din judeţele Sibiu şi Braşov.

“Ne-am dorit ca tinerii liceeni din Arhiepiscopia Sibiului să surprindă prin fotografie simbolul religios al Crucii, în diverse ipostaze pe care aceasta le poate comporta în realitatea cotidiană. Am primit pentru jurizare 254 de fotografii din partea a peste 50 de elevi de la liceele din judeţele Sibiu şi Braşov şi din acestea am selectat cele mai reuşite imagini”,  a spus consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Emanuel Tăvală.

O mare parte din fotografiile înscrise la concurs va fi expusă în curând la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Expoziţia va fi adusă apoi în toate protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului, în oraşele judeţelor Sibiu şi Braşov.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ