Premiile pentru elevii din Comăna de Jos, județul Brașov, oferite de Parohiile Comăna de Jos și Comăna de Sus

2011

Parohiile Comăna de Jos și Comăna de Sus din protopopiatul Rupea, județul Brașov, au oferit la sfârșitul anului școlar premii elevilor din clasa pregătitoare  și din clasele I-VIII de la Şcoala Gimnazială din Comăna de Jos, comuna Comăna. Parohiile au cumpărat cărțile care au fost oferite ca premii pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură în anul şcolar încheiat.

La festivitatea de premiere au participat protopopul de Rupea, Alexandru Ion Petrica, și părintele Mircea Fărcaș, care au oficiat o slujbă de mulţumire, i-au felicitat pe elevi pentru rezultatele deosebite la învăţătură şi au mulţumit conducerii școlii, profesorilor şi părinţilor pentru colaborarea rodnică şi sprijinul oferit în proiectele comune.

Parteneriat Școală-Biserică

            Premiile au fost oferite de cele două parohii în baza parteneriatului existent cu instituția de învățământ școlar din comuna brașoveană, între instituții fiind o permanentă colaborare în diferite proiecte destinate elevilor.

“Pentru a face și mai vizibil parteneriatul între cele două instituţii, Școală și Biserică, cărţile oferite copiilor ca premii la sfârşit de an şcolar au fost achiziţionate de parohii şi dăruite profesorilor spre a fi împărţite copiilor. Valoarea premiilor depăşeşte suma de 600 de lei, iar darurile oferite elevilor sunt binevenite în vacanţa de vară, când lectura este mai plăcută”, ne-a spus protopopul de Rupea, Alexandru Ion Petrica.

Sprijinul oferit la sfârșitul anului școlar de Parohiile Comăna de Jos și Comăna de Sus este un nou început în parteneriatul existent cu Școala Gimnazială din Comăna de Jos şi pe viitor se doreşte o bună colaborare și în alte proiecte de lungă durată și cu scopuri educative.

Autor: Ștefan Mărculeț