Preoți, polițiști și militari din Sibiu au donat sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

544

Preoți din parohii sibiene, polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție, studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și credincioși din comunitățile parohiale au donat sânge zilele acestea, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”

Desfășurată pentru al treilea an consecutiv în Arhiepiscopia Sibiului, campania inițiată de Patriarhia Română este implementată de Departamentul de asistență socială din cadrul eparhiei și de Asociația „Filantropia Ortodoxă”. În cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și cu Protopopiatul Sibiu, mai mulți preoți, agenți de Poliție din Sibiu și Mediaș, studenți militari și credincioși din parohii au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu.

„Există un parteneriat frumos între cele trei instituții, Arhiepiscopia Sibiului, Poliția și Armata și toate aceste acțiuni vin spre folosul beneficiarilor din spitalele sibiene și nu numai. Este potrivit într-o perioadă ca aceasta a Postului Mare ca preoții și credincioșii să ajute persoanele aflate în suferință”, ne-a spus consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

În folosul semenilor

Agenții din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu s-au folosit de acest moment pentru a organiza și o acțiune social-filantropică.

„În cadrul manifestărilor premergătoare sărbătoririi Zilei Poliției Române polițiștii sibieni s-au alăturat «Campaniei donează sânge, salvează o viață!» În același timp, campania are un caracter umanitar, tichetele de masă primite de donatori fiind oferite unui caz social”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Elena Wertel.

Preoții participanți la campanie au dorit să sensibilizeze credincioșii din parohiile sibiene pentru a-i convinge să doneze la rândul lor și pentru a veni astfel în sprijinul spitalelor care se confruntă cu o criză de sânge necesar transfuziilor.

„Pe parcursul acestei săptămâni, preoți și credincioși din Protopopiatul Sibiu au contribuit cu această dăruire pentru semenul care este în încercare și în necaz. Suntem în perioada Postului Mare și cu toții încercăm să ne împărtășim cu Trupul și Sângele Domnului, iar această faptă de a dona sânge este o prelungire împărtășirii noastre, întru folosul aproapelui”, ne-a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.