Preoții și preotesele ieșiți la pensie, cinstiți de Protopopiatul Sibiu

2506

Protopopiatul Sibiu a organizat luni, 3 octombrie, o manifestare duhovnicească dedicată preoţilor şi preoteselor pensionari din protopopiat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. Prin manifestarea ajunsă la cea de-a VII-a ediție și organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, preoţii sibieni aduc recunoştinţă, mulţumire şi felicitare înaintaşilor în misiunea pastorală din comunităţile încredinţate spre îndrumare spirituală.

Întâlnirea din acest an a avut loc la Biserica „Sântul Antonie” din Sibiu, unde preoții pensionari împreună cu doamnele preotese și alți membri ai familiilor i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra lor și s-au rugat și pentru cei trecuți la cele veșnice.

„Sub semnul aprecierii pe care Atotmilostivul Dumnezeu o revarsă în inima noastră prin purtarea Sa de grijă și noi, angajații Protopopiatului Sibiu împreună cu toții preoții din protopopiat, astăzi cinstim pe cei care au slujit altarul Bisericii strămoșești, pe cele care cu modestie, dar cu multă tărie duhovniceasă au stat sprijin, ajutor și busolă duhovnicească preoților, stimatele doamne preotese. Facem acest eveniment dintr-o prețuire sinceră, neobligată și neforțată de cineva, pentru a împlini misiunea Bisericii de a ne cinsti preoții în vârstă”, a spus protopopul de Sibiu, Ioan Coșa.

Momentul de cinstire a preoţilor şi preoteselor pensionari a continuat cu o agapă frăţească oferită de Protopopiatul Sibiu, prilej pentru invitaţi de a depăna amintiri plăcute din timpul slujirii lor în parohii şi de a mulţumi organizatorilor pentru că an de an îşi amintesc de ei şi le oferă aceste momente de bucurie.

Autor: Ștefan Mărculeț