Președintele Institutului „Sf. Vladimir” din New York, în vizită la Sibiu

6878

Pr. prof. Chad Hatfield, președintele Institutului Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York, Statele Unite ale Americii, a vizitat astăzi Catedrala mitropolitană și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

 Oaspetele a fost primit de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care i-a prezentat un scurt istoric al Catedralei mitropolitane din Sibiu, al Facultății de Teologie și al Ortodoxiei românești din Transilvania. Părintele Chad Hatfield a fost primit apoi de conducerea Facultății de Teologie, de decanul instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, împreună cu prodecanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. De asemenea, părintele Chad Hatfield a avut posibilitatea să se întâlnească și să discute și cu mai multe cadre didactice și cu studenți de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Părintele Mitropolit i-a oferit oaspetelui mai multe cărți și i-a mulțumit pentru vizita de la Sibiu. La rândul său, părintele Chad Hatfield le-a mulțumit gazdelor pentru frumoasa primire și a oferit facultății din Sibiu mai multe publicații ale Institutului Teologic Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York.

Parteneriat și colaborare

În cadrul întâlnirii de la Facultatea de Teologie din Sibiu s-a discutat posibilitatea ca în viitorul apropiat cele două instituții de învățământ teologic să colaboreze pe plan academic și să creeze legături benefice pentru cadrele didactice și studenții din ambele instituții de învățământ teologic.

„A fost o întâlnire foarte frumoasă și benefică pentru facultatea noastră întrucât am discutat condițiile încheierii unui parteneriat între facultatea noastră și Institutul Ortodox «Sfântul Vladimir » din New York. Discuțiile au fost foarte concrete, în sensul că se vor face demersurile pentru încheierea unui astfel de parteneriat și va însemna schimburi de profesori, schimburi de studenți, schimb de reviste și de publicații, așa încât cred că este foarte important să avem relații de parteneriat nu doar cu facultăți de teologie din mediul catolic sau protestant, ci și cu facultăți de teologie ortodoxă din lume, iar Institutul Teologic Ortodox «Sfântul Vladimir» este o instituție prestigioasă, foarte cunocută în lume și de acecea ne-am dori foarte mult ca acest parteneriat să se concretizeze. Parteneriatul trebuie să fie semnat de viitorul decan al institutului, care urmează să fie ales în perioada urmtăoare”, ne-a spus pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.

Părintele Chad Hatfield a vizitat la final Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, biblioteca, arhiva și capela Facultății de Teologie din Sibiu.