Prima întâlnire a grupului de copii de la Biserica “Sfântul Ilie” din Sibiu

1084

Întâlnirea a avut loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18.00 și au participat 20 de copii de gimnaziu care au răspuns invitaţiei la acest eveniment. Specific acestui grup este faptul că numărul băieţilor participanţi a fost mult mai mare decât cel al fetelor şi, cum era de aşteptat, dorinţa lor cea mai mare era să joace împreună un meci de fotbal. Ne-am propus de aceea ca data viitoare să le împlinim dorinţa.

La această întâlnire am insistat pe jocurile de cunoaştere şi interrelaţionare. Astfel, liderul de tineret al acestui grup şi-a notat profilul fiecărui tânăr aşa cum reieşea pe parcursul activităţilor. Părinţii parohi, pr. Ioan Lupu și pr. Nicolae Comăniciu, ne-au primit cu ospitalitate şi au asistat cu interes la eveniment. Curtea înverzită a Bisericii s-a dovedit un loc ideal pentru o astfel de întâlnire, iar un joc atât de obişnuit precum „Raţele şi vânătorii” a creat o atmosferă de prietenie şi entuziasm.

La sesiunea de poveşti, domnişoara Mirona Tatu, colaboratoarea Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, i-a captat pe copii, iar unul din ucenicii ei povestitori, Teodor Volanin, elev în clasa a IV-a, i-a impresionat pe toţi prin talentul său. Au fost prezenţi de asemenea şi câţiva lideri de tineret de la alte biserici din Sibiu pentru a observa şi a învăţa din practică misiunea pentru care s-au angajat şi pentru care se pregătesc: cum să animi în mod plăcut şi educativ o întâlnire de tineret. La final, s-a stabilit ca următoarea întâlnire să aibă loc duminică, 19 Iunie, de la ora 17.00.

Autor: diac. Marius Tofan, Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului