Primăvara bucuriei la Brașov

350

Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”  împreună cu părintele Ciprian Nistor, coordonatorul lor, au participat la două activități dedicate slujirii jertfelnice a aproapelui. Vineri, 1 martie, voluntarii asociației au împărțit mărțișoare și flori întregului personal medical de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, iar în data de 2 martie au fost împărțite pachete cu alimente, flori și mărțișoare pentru personalul medical și pacienții internați la Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Tot în această zi s-a continuat vizita la pacienții Compartimentului de Îngrijiri Paliative a Spitalului Clinic  de Pneumoftiziologie cu care asociația are deja un acord de parteneriat și desfășoară o activitate săptămânală susținută.

Toate mărțișoarele au fost lucrate manual, cu bucurie de câțiva voluntari, iar pachetele oferite bolnavilor au fost insuflețite și de o mângâiere sufletească. Bucuria a fost deplină întrucât s-au aflat în mijlocul voluntarilor câțiva oameni deosebiți: preoții slujitori ai celor două spitale, părintele Cosmin Irimie de la Secția de Oncologie a Spitalului Județean, părintele Bogdan Brânzea de la Spitalul de Pneumoftiziologie actualmente, și asistent medical, precum și domnul Sergiu Hodaș coordonator al activităților de tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Brașov.  La final părintele Ciprian Nistor a împărțit iconițe și acatiste cu cei doi sfinți ocrotitori ai Capelei, Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna.

Mobilă pentru o familie nevoiașă

Începutul primăverii a debutat cu un mic ajutor pentru o familie nevoiașă din Brașov. Darurile au venit de la o altă familie, stabilită în străinătate, care a dorit să își doneze mobila rămasă în România. Voluntarii asociației împreună cu părintele au reușit să împlinească această dorință, și astfel, mobila a fost transportată în condiții foarte sigure și optime la destinatari, care s-au bucurat deoarece mobila lor veche se afla într-o stare degradată.

„Dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru toate, mai ales pentru faptul că ne trimite la momentele potrivite oameni cu inimi mari, care înțeleg că sporirea în credință se face prin faptă. Iubirea nu este completă dacă nu este și jertfelnică. Nu avem încă un număr constant de voluntari, (doar câțiva tineri la care apelăm de fiecare dată și care vin regulat și la slujbele din Capela noastră), însă cel mai important lucru este că atunci când căutăm, îi și aflăm și împreună încercăm să facem lucruri frumoase” , ne-a spus pr. Ciprian Nistor.

Autor: prof. Simona Nistor