Primăvara sufletului la Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie

535

Aşezaţi duhovniceşte întru „odiseea” Postului Mare, la ceas de primăvară duhovnicească dar şi calendaristică, în miez de martie, retrăind alături de cei mici amintirea copilăriei şi regăsirea „chipului mamei”, credincioşii Bisericii „Sfânta Treime” din Cisnădie au simţit emoţia tinereţii alături de copiii Centrului de cateheză „Moştenitorii Ortodoxiei” aflat la umbra pridvorului bisericii străbune de la poalele Măgurii. Cu ocazia zilei dedicate mamei, cei 25 de copiii din grupa de cateheză au confecţionat alături de doamnele preotese Stela Scarlat şi Gabriela Crişan împreună cu câteva mame voluntare aproximativ 300 de felicitări care au fost împărţite la sfârşitul SfinteiLiturghii împreună cu câte o iconiţă tuturor credincioaselor prezente. Această ofrandă a iubirii dedicată tuturor mamelor şi femeilor a fost prefaţată după cuvântul de învăţătură şi de un moment artistic alcătuit din cântece, pricesne şi poezii dedicate mamei de către copiii coordonaţi de preoţii parohi ai bisericii.

Grijă pentru cei bolnavi

Tot cu prilejul venirii primăverii şi intrării în Postul Paştilor, cei 40 de bolnavi împreună cu cei 30 de angajaţi, medici, asistenţi, infirmieri şi femei de serviciu de la spitalul orăşenesc din Cisnădie au primit vizita celor doi preoţi parohi care au adus un cuvânt de mângâiere şi au vizitat toate saloanele împărţind iconiţe şi mărţişoare şi miruind pe toţi bolnavii.

Pe 7 martie 2017 au primit dulciuri, mărţişoare şi brăţări şi cei 50 de beneficiari alături de cei 30 de angajaţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Cisnădie. Aproximativ 30 de bolnavi de aici au fost spovediți și împărtășiți.

Autor: pr. Cătălin Crişan