Procesiunea Învierii la Sibiu

1026

La slujba Vecerniei din Duminica Paștilor, numită și „A doua Înviere”, preoții din Protopopiatul Sibiu au venit la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a fi alături de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. În cadrul slujbei, Evanghelia rânduită pentru această Vecernie a fost citită în 12 limbi, o veche tradiție prin care se arată universalitatea mesajului dumnezeiesc.

După Vecernie a urmat tradiționala Procesiune a Învierii. Preoții și credincioșii au vestit minunea Învierii Domnului pe străzile cetății Sibiului, pe traseul: Catedrala mitropolitană-strada Mitropoliei-Piața Mare-Strada N. Bălcescu-Parcul „ASTRA”-Catedrala mitropolitană. Cu icoana Învierii Domnului în brațe și cântând imnurile specifice Paștilor, preoții și credincioșii au dus în cetate bucuria marii minuni.

„Să întărim mărturisirea pe care o facem acum prin salutul dintre noi. Este o mare bucurie să ne salutăm cu «Hristos a Înviat!-Adevărat a Înviat!», dar pentru ca bucuria să nu piară, să nu treacă după această perioadă post-pascală, trebuie să-L luăm pe Hristos în noi periodic, să reînnoim legătura directă cu El prin Sfânta Împărtășanie. Mântuitorul Hristos Care a Înviat și ne-a creat mare bucurie să fie cu noi cu toți, să ne dea putere să ne putem bucura privindu-ne unii pe alții și să iertăm toate pentru Înviere”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.