Procesiunea Învierii la Sibiu

1333

Preoții din Protopopiatul Sibiu au venit la Catedrala mitropolitană pentru a săvârși slujba Vecerniei din Duminica Paștilor, numită și „A doua Înviere”. Soborul slujitor a fost condus de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În cadrul slujbei a fost citită Evanghelia în mai multe limbi, așa cum este vechea rânduială în Biserica Ortodoxă.

Pe lângă mulțimile de credincioși, la A doua Înviere au participat prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, parlamentari și oaspeți.

După slujbă, preoții și credincioșii au participat la tradiționala Procesiune a Învierii. Purtând icoana Învierii, prapuri, moaște ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, preoții și credincioșii au vestit cetății Învierea Domnului, cântând „Hristos a Înviat” și ale imnuri ale praznicului. Traseul procesiunii a fost: Catedrala mitropolitană-str. Mitropoliei-Piața Mare-str. N. Bălcescu-Parcul „ASTRA”-str. Mitropoliei-Catedrala mitropolitană.

La final IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe credincioșii participanți, iar mai apoi a avut loc la reședința mitropolitană tradiționala recepție de Paști.

„Săptămâna Luminată se deschide cu bucuria pe care Mântuitorului Iisus Hristos a adus-o întâi ucenicilor și apoi întregii lumi. Evanghelia citită astăzi în mai multe limbi dovedește un lucru pe care îl respectăm și îl apreciem: Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns la toate neamurile, nu mai există limbă sfântă și limbă auxiliară, ci fiecare în graiul lui trebuie să primească vestea Învierii lui Hristos. ”, a subliniat ierarhul.