Program de cateheze „Pe cale spre Betleem” la Sibiu

1286

Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religie „Mitropolit Andrei Șaguna” (CADCO) invită tinerii și copii la un program de cateheze intitulat „Pe cale spre Betleem”. Înscrierile se fac în perioada 15-21 noiembrie la Pangarul Catedralei mitropolitane din Sibiu, la Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului la secretariatul Facultății de Teologie din Sibiu, sau telefonic la 07422172014 (Maria Curtean) sau la 0720404145 (Vicențiu Bășa). Mai multe detalii pe www.scoalacatedrala.ro.

Scop

Școala-Catedrală este un grup de lucru catehetic organizat în jurul Catedralei Mitropolitane din Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Școala-Catedrală este o propunere pastorală pentru o lume care are nevoie de educație morală pentru a recupera și restarta societatea românească.

Școala-Catedrală propune un mod de a gândi pastorala catehumenală a Bisericii, interactiv, cu amplă deschidere către programe educaționale dinamice.

Din luna ianuarie 2017 Școala-Catedrală va dezvolta un curs interactiv de presă și cultură bisericească în sprijinul tinerilor talentați, care vor să desfășoare un jurnalism onest și de performanță.

Obiective

O1. Vestirea Evangheliei copiilor și tinerilor precum și familiilor lor. Școala-Catedrală este o FAMILIE pusă la îndemână Școlii și Societății.

O2.Alfabetizarea societății adulte pe principiile colaborării cu tânăra generație. Toți suntem tineri de vârste diferite.

O3.Dezvoltarea unui grup de sprijin în inițiativele educaționale ale Bisericii în vederea comunicării unui mesaj de cordialitate pastorală. Noi TOȚI suntem Biserica.

Mijloace de realizare

M1. Grupurile catehetice pe vârste, inclusiv grupul biblic 19+

M2.Videotecă și dialoguri culturale

M3.Cursuri de parenting creștin (din ianuarie 2017)

Echipa

Coordonatori

  • Constantin Necula
  • Macarie Țuțul

Cateheți pe grupe de vârstă

  • 5-7 ani: Maria Curtean, Ieremia Marga
  • 8-13 ani: pr. Ioan Remus Răsvan, Horia Ratz
  • 14-17 ani: Carmen Jinariu, Vicențiu Bășa
  • 18 +: pr. Florin Pavel, pr. Tiberiu Macrea

Publicații și comunicare: Adina Vintilă

Site: http://www.scoalacatedrala.ro/