Programul de Florii de la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1535

Credincioşii din Sibiu sunt aşteptaţi în Sâmbăta Floriilor la Catedrala mitropolitană, unde va fi oficiată slujba Vecerniei de la ora 18.00, urmată de tradiţionala procesiune de Florii în jurul locaşului de cult. Slujba religioasă va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, alături preoţii din Protopopiatul Sibiu.

“De câţiva ani avem o tradiţie la Catedrala mitropolitană din Sibiu de a organiza o procesiune în jurul Catedralei, după slujba Vecerniei şi a Litiei, oficiată de la ora 18.00. Sunt aşteptaţi toţi preoţii din oraş şi împrejurimi, precum şi mulţimi de credincioşi. Procesiunea de Florii este o manifestare a bucuriei duhovniceşti dar şi o pregătire pentru Săptămâna Pătimirilor care începe de duminică, când Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim”, ne-a spus eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Sibiu, arhimandritul Macarie Ţuţul.

În Duminica Floriilor, IPS Mitropolit Laurenţiu va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană începând cu ora 9.30.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ