Proiect cultural cu tinerii şi întâlniri catehetice, la Ghimbav

1910

Un grup de tineri din oraşul Ghimbav judeţul Braşov, a participat sâmbătă, 16 aprilie, la o preselecţie pentru trupa de teatru “Indigo”, înfiinţată şi coordonată de preotul Daniel Puia-Dumitrescu, el însuşi scriitor şi regizor de teatru amator. Din grupul mare de tineri care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din această trupă de teatru au fost selectaţi 14 adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani. Juriul a fost format din preşedinta Comisiei pentru Cultură a Consiliului Local Ghimbav, Gabriela Colţea, coordonatorul trupei, preotul Daniel Puia-Dumitrescu şi tânărul licenţiat în Publicitate şi Ştiinţele Comunicării, Răzvan Colţea.

“Entuziasmul şi talentul copiilor au arătat că o astfel de iniţiativă este una mai mult decât binevenită. Colaborăm cu Primăria Ghimbav la acest proiect care se înscrie în activităţile din cadrul Anului omagial al educaţiei tineretului ortodox”, ne-a spus pr. Daniel Puia-Dumitrescu.

 

Cateheze şi discuţii

La sărbătoarea Sfântului Gheorghe va începe la Ghimbav o serie de întâlniri cu tinerii sub îndrumarea celor doi preoţi parohi, Daniel Puia Dumitrescu şi Călin Constantin Comşa. În fiecare sâmbătă seara, tinerii sunt invitaţi să participe la slujba Vecerniei, care va fi urmată de discuţii tematice şi convorbiri.

“Ne dorim să venim înaintea celor interesaţi cu deschiderea firească a unei Biserici a libertăţii, a iubirii şi a dialogului. Catehezele, care vor fi practicate atunci când va fi nevoie de o mai bună înţelegere a credinţei creştine ortodoxe, vor fi completate sau chiar însoţite de convorbiri de tipul prezentare a unei teme, urmată de întrebări şi răspunsuri. Prima întâlnire, stând sub semnul actualităţii, al contemporaneităţii din care face parte o Biserică vie, va purta titlul #Dumnezeu_preferă, invitându-i pe tineri atât la dezbatere, la analiză, cât şi la introspecţie şi sinteză”, ne-a mai spus preotul Daniel Puia-Dumitrescu.
Autor: Ştefan Mărculeţ