Proiect de suflet la Brașov

462

Sfârșitul lunii octombrie a adus un prilej de împlinire sufletească pentru voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov. La inițiativa preotului Ciprian Nistor și cu binecuvântarea protopopului de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, s-a inițiat Proiectul „Aproape de aproapele meu”, în parteneriat cu Secția de Îngrijri Paliative a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Brașov. Acest parteneriat presupune acordarea de asistență materială, organizarea de întâlniri de terapie ocupațională și oferirea de consiliere spirituală pentru pacienții internați în secția amintită, dar și în celelalte secții aparținătoare (Pneumologie Adulți și Copii). Activitățile se desfășoară în fiecare zi de sâmbătă.

Bucuria a fost deplină întrucât reprezentanții spitalului, domnul manager dr. Dan Moraru și doamna dr. Roxana Chiriș-medicul care coordonează această secție-au manifestat încă de la început deschidere față de această inițiativă, sprijinind tot demersul de informare și elaborare a documentelor necesare. Astfel, în 27 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou – prima zi de sâmbătă dedicată acestui proiect –  tinerii voluntari ai asociației amintite, studenti la Specializarea Inginerie Electrică și Medicină, au adus pacienților internați în Secția de Îngrijiri Paliative vitamine, medicamente , produse de igienă, câte un pachet cu fructe, o mângâiere și o vorbă bună.

La final, părintele Ciprian Nistor i-a binecuvântat pe toti pacienții și le-a dăruit câte o iconiță. Alături a fost voluntar al bucuriei și preotul asistent medical Bogdan Brânzea membru al Asociației și cadru medical al Secției.

„Tinerii implicați au fost foarte entuziasmați și bucuroși pentru că au fost și vor fi de folos semenilor lor la  împlinirea ,«Liturghiei după Liturghie». Ne dorim ca, pas cu pas, fiecare dintre aceste întâlniri sa fie o prelungire a conlucrării noastre duhovnicești de la Capela Sf. Ier. Luca al Crimeei și Sf. Ier. Andrei Șaguna, și fiecare pacient al Secției de Paliație să devină o parte integrantă a familiei de la baza Colinei Universității”, ne-a spus pr. Ciprian Nistor.

Autor: prof. Simona Nistor