Proiectul „Școala și Biserica”, implementat de cinci ani la Cisnădie

573

Parohiile Cisnădie III și I, județul Sibiu, au desfășurat recent o activitate intitulată „Școala Altfel”, în cadrul proiectului implementat de cinci ani în aceste parohii și numit „Școala și Biserica”. La această secțiune a proiectului au participat 150 elevi de la Liceul Teoretic „Gustav Gundish” din orașul Cisnădie.

Proiectul este coordonat de preotul Laurențiu Broscățeanu de la Parohia Cisnădie III, iar în activități este implicat și preotul Nicolae Vintilă de la Parohia Cisnădie I. În cadrul activităților din proiect, elevii claselor a I-a A și a II-a A din cadrul licelului menționat au participat la Sfânta Liturghie oficaită în Biserica „Sfântul Nicolae” din orașul Cisnădie la sărbătoarea Bunei Vestiri. După ce au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului, elevii au primit dulciuri din partea parohiilor. A doua zi, după ce au vizitat Grădina Zoologică din Dumbrava Sibiului, elevii au beneficiat de un program sportiv la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu.

Pe 27 martie a avut loc o excursie în Țara Oltului cu aceiași elevi și s-au vizitat Schitul Ostrov, Salina de la Ocnele Mari, parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, mănăstirile Cozia și Turnu. La trapeza Mănăstirii Turnu elevii au fost așteptați cu mâncare caldă.

Pe 28 martie elevii clasei a VII-a A și elevii clasei a VIII-a A din cadrul liceului amintit au fost duși în excursie la București, unde au petrecut o zi de vis în complexul acvatic de lux „Therme”. Grupul de 60 elevi s-a bucurat de bazinele de înot, topoganele acvatice, bazinele cu hidromasaj. De asemenea, în același complex elevii au primit o masă caldă și un desert delicios.

„Principalul obiectiv al acestei activități este de a veni în sprijinul elevilor, de a le da acestor copii dreptul de a avea o copilărie cât mai normală, și cu teme și cu joc, cu o atmosferă caldă și primitoare. Prin aceste activități s-a încercat să se implementeze copiilor ideea de a împlini în viață conceptul trup-minte-suflet sănătos”, ne-a spus pr. Laurențiu Broscățeanu.

Sprijin pentru copii

Proiectul a fost sprijinit de sponsorii de la Therme România, director operațional Elvira Călugărițoiu, event manager Raluca Necula și coordonator Oana Niculescu, sponsorii de la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu, Horațiu Adrian Neagoie și Nicoleta Neagoie, instructor de fitness Silvania Grosu, instructor de Zzumba, Lucian Barb. De asemenea, în activități au fost implicate cadre didactice ale Liceului Teoretic „Gustav Gundish” din Cisnădie: Vasilica Olaru, Cristina Băluțiu, Delia Crișan, Moraru-Ana Loredana, Cristina Munteanu, Adina Konig și Daniela Florescu.