Proiectul „Școala și Biserica” la Cisnădie

1604

La Biserica „Sfântul Nicolae” din orașul Cisnădie, județul Sibiu, s-a desfășurat recent Proiectul „Școala și Biserica”, la care au participat 160 de elevi de la Școala generală nr.5, Liceul Teoretic „Gustav Gundish” și SOS Satele copiilor Cisnădie. În implementarea acestui proiect au fost implicați cei doi preoți parohi de la biserica amintită, pr.Laurențiu Broscățeanu și pr Nicolae Vintilă. La fel ca și anul trecut, s-a încercat să se împlinească conceptul trup-minte-suflet sănătos. Pe 16 martie, sub coordonarea preotului Nicolae Vintilă și cu participarea tuturor preoților din Cisnădie (pr. Ștefan Scarlat,pr. Cătălin Crișan, pr. Laurențiu Broscățeanu) au fost vizitați copiii de la SOS Satele copiilor, unde după scurte cateheze s-au împărțit daruri.

Pe 20 martie, clasa a V-a A și a IX- a A de la Liceul Teoretic „Gustav Gundish” au participat la cursuri de inițiere în muzica bisericească și „batere a toacei” susținute de cei doi preoți parohi. Toți participanții au primit dulciuri în dar. Pe 21 martie, la inițiativa pr. Laurențiu Broscățeanu, având colaboratori pe pr. Nicoale Vintilă și pr. Nicolae Oprișiu, elevii clasei pregătitoare a Școlii generale nr.5 din Cisnădie au beneficiat de un program sportiv la sala „Global Gym” din Sibiu, iar apoi au desfășurat activități recreative și un curs de pictură pe sticlă la locul de joacă „Magic Town” din Sibiu. Aceiași copii au participat în ziua următoare la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Nicolae” unde au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Pe 23 martie, elevii clasei a VI-a A a Liceului Teoretic „Gustav Gundish” au participat la un program sportiv la sala de fitness „Global Gym” din Sibiu, după care au mers în pelerinaj la Mănăstirile Orlat și Rășinari împreună cu cei doi preoți parohi ai bisericii.

Proiectul a fost sprijinit de sponsorii de la sala de fitness „Global Gym”din Sibiu, Horațiu Adrian Neagoie și Nicoleta Neagoie, managerul Adina Roșca de la locul de joacă „Magic Town” din Sibiu, instructorul de fitness Claudia Băcilă, firma de transport „Adi-Nel Trans” Sibiu și colectivul  de la SOS Satele copiilor Cisnădie. De asemenea, în activități au fost implicate cadrele didactice Vasilica Olaru, Cristina Muntean și Delia Crișan.