Promoția de absolvenți teologi din 1977 s-a reîntâlnit la Facultatea de Teologie din Sibiu

1338

Absolvenții din anul 1977 ai vechiului Institut Teologic de Grad Universitar din Sibiu, actuala Facultate de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andreia Șaguna”, s-au reîntâlnit după 40 de ani de la finalizarea cursurilor de licență. Întâlnirea a debutat cu un Te Deum și un parastas oficiate în capela Facultății de Teologie, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a pr. prof. dr. Dumitru Abrudan și a pr. prof. dr. Vasile Mihoc.

La parastas au fost pomeniți toți ierarhii, profesorii și colegii care au trecut la Domnul.

Moment de bilanț

La final IPS Mitropolit Laurențiu a transmis celor prezenți un mesaj de felicitare din partea facultății și le-a mulțumit pentru anii de slujire în ogorul Domnului.

„Toți sunteți acum mai bogați duhovnicește, mai responsabili, mai conștienți de întreaga activitate pe care ați desfășurat-o în ogorul Mântuitorului Iisus Hristos, dar și mai încrezători că Dumnezeu se va milostivi și va răsplăti eforturile făcute ca preoți, împreună cu soțiile dumneavoastră și copiii. Există o împlinire pe care trebuie să o luăm în seamă și avem nevoie de asfel de momente de evaluare”, a subliniat ierarhul.

Întâlnirea a continuat cu un curs festiv în Sala Multimedia a facultății, unde absolvenții din promoția 1977 au avut posibilitatea să-și prezinte realizările pe plan pastoral-misionar și familial.