Protopopii din judeţul Braşov, în şedinţă la centrul eparhial din Sibiu

3405

La sediul Arhiepiscopiei Sibiului a avut loc astăzi, 2 martie, a doua şedinţă a Permanenţei Consiliului eparhial cu protopopii din eparhie. Dacă în prima şedinţă au participat cei cinci protopopi din judeţul Sibiu, la şedinţa de astăzi au fost prezenţi protopopii din judeţul Braşov: protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Făgăraş 1, Marius Corlean, protopopul de Făgăraş 2, Ion Tărcuţă, protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica şi protopopul de Săcele, Sorin Şerban.

Şedinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea.

În cadrul întâlnirii au fost discutate noile reglementări ale Codului fiscal, hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în privinţa într-ajutorării parohiilor şi posibilitatea continuării şi extinderii proiectelor social-filantropice în parohiile din judeţul Braşov. Nu în ultimul rând a fost discutate posibilităţile de susţinere materială intensă a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ