PS Ilarion a liturghisit la Prejmer, județul Brașov

1336

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a liturghisit în Duminica a 34-a după Rusalii în Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Prejmer, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu parohul bisericii și protopopul de Săcele, Sorin Șerban și cu alți slujitori ai sfintelor altare. Credincioșii au participat în număr mare la liturghia arhierească prin care sărbătoarea hramului din 30 ianuarie a fost prelungită. Alături de credincioși s-a aflat și primarul comunei, Șerban Todorică-Constantin.

În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit credincioșilor despre milostenie, despre mila lui Dumnezeu față de oameni, a prezentat cum a arătat Dumnezeu milă față de oameni în Vechiul Testament și în Noul Testament și i-a îndemnat pe oameni să se îngrijească de suflet în egală măsură cum se îngrijesc de trup, mai ales în această perioadă premergătoare Postului Mare, când trebuie să ne spovedim și să înmulțim faptele bune.

La final, părintele Sorin Șerban i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și i-a oferit în dar un engolpion.

În aceeași zi, ierarhul a oficiat slujba Sfântului Maslu în biserica Parohiei Făgăraș-cimitir, împreună cu parohul Gheorghe Malene și alți preoți. Părintele episcop a rostit un cuvânt de învățătură pornind de la textul evanghelic al întâlnirii Mântuitorului Hristos cu Zaheu Vameșul unde se spune că acest vameș a făgăduit că va întoarce împătrit celor pe care i-a nedreptăți, acestea reprezentând cele patru virtuți ale sufletului cărora trebuie să le dăm o mare importanță. Credincioșii au participat în număr mare la slujba religioasă, iar la final au primit iconițe.