PS Ilarion a liturghisit la Tălmaciu, județul Sibiu

830

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Preasfințitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Tălmaciu II.
Un număr mare de credincioși a participat la slujba religioasă. Ierahrul a rostit cuvânt de învățătură, a miruit și a oferit iconițe celor prezenți.

„Cel mai mare eveniment din istoria Bisericii este Judecata de Apoi. Cu toții vom fi aduși înaintea Tronului lui Dumnezeu pentru a fi judecați, dar acolo vor fi miliarde de miliarde de sfinți și oameni care au fost sau vor veni pe lume. Se vorbește de niște cărți care se vor deschide la această ultimă judecată. Sfinții părinți ne învață că noi primim un înger păzitor la Botez – acel înger care scrie tot ceea ce facem noi bun pe pământ. Dar să nu uităm că pe lângă noi sunt și diavoli care notează și ei celelalte rele pe care le face fiecare. Și atunci când aceste cărți se vor deschide, fiecare vom găsi locul a exact ceea ce am făcut noi. Deci putem spune că nu sunt niște cărți, ci acele «cărți» suntem chiar noi înșine, pentru că noi cu faptele noastre, cu vorba noastră, cu gândirea noastră, noi ne întinăm sau ne curățim înaintea lui Dumnezeu. De aceste fapte trebuie să avem grijă în viața noastră. Biserica a rânduit trei săptămâni de pregătire până la începerea postului, pentru a ne curăți în această perioadă de post sufletul și trupul prin rugăciune, prin spovedanie și prin toate celelalte care ne sunt de folos ca să putem și noi să ne bucurăm la Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus ierarhul.

Autor: arhid. Ciprian Păsărică