PS Ilarion Făgărășanul a liturghisit la Sibiu

684

În Duminica a 20-a după Rusalii Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Sibiu avându-i împreună slujitori pe părinții parohi Cătălin Nicolae Mirişan și Liviu Anghel. O prezență numeroasă a credincioșilor și o implicare a întregii biserici la răspunsurile liturgice au creat o atmosferă frumoasă de rugăciune și comuniune.

În cuvântul său de învățătură Preasfințitul Ilarion Făgărășanul a istorisit pentru început cele petrecute la minunea învierii fiului văduvei din Nain, săvârșită de Mântuitorul Hristos. A făcut de asemenea mențiunea că Domnul Hristos a mai săvârșit două minuni ale învierii din morți și anume pe fiica lui Iair, dar și pe Lazăr, fratele Martei și al Mariei. Mântuitorul nu a făcut această minune fiind rugat, ca în multe alte cazuri, ci din proprie inițiativă, făcându-i-se milă de mama văduvă rămasă singură timpuriu de singurul său copil. Părintele Episcop a îndemnat ca să fim mai prezenți și aproape de Biserică, de cei dragi ai noștri, căci numai așa, rugându-ne lui Dumnezeu, și venind să ne spovedim păcatele, să primim dezlegare de la părintele duhovnic și să ne împărtășim cu trupul și sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Făcând aceasta și iertând pe cei de lângă noi putem fi mai buni mai iubitori, și astfel să dobândim Împărăția lui Dumnezeu.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului nostru Mitropolit Laurențiu care astăzi a binecuvântat această prezență a mea în această parohie, să ne rugăm împreună în această frumoasă și binecuvântată zi. Mulțumim părinților împreună slujitori și dumneavoastră tuturor celor prezenți. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a încheiat Preasfințitul Ilarion Făgărășanul.

Părintele Cătălin Nicolae Mirişan a dat slavă lui Dumnezeu pentru această aleasă și binecuvântată zi, și a adresat un cuvânt de mulțumire atât Părintelui Mitropolit Laurențiu care a binecuvântat această slujbă arhierească în biserica acestei parohii, cât și Părintelui Episcop Ilarion Făgărășanul pentru împreuna slujire. Întotdeauna când un ierarh slujește într-o biserică, bucuria este negrăită, pentru că „unde este Episcopul, acolo este Biserica”. „Ne-am rugat și am cerut lui Dumnezeu să ne dea înțelepciune, să ne dăruiască înțelegere sfântă și pricepere pentru ca Dumnezeu, cel pe care Îl slujim, să ne călăuzească pașii, să ne călăuzească viața și să ne îndemne la fapta cea bună”. Părintele Mirișan a îndemnat credincioșii pentru a merge la vot și a spune DA familiei tradiționale, acesta fiind un act de mărturisire a credinței noastre și a oferit Preasfințitului Episcop Ilarion, din partea credincioșilor acestei parohii, o candelă „care, atunci când sunteți la rugăciune, să vă amintească și de noi cei care vă avem în suflete și în inima noastră”.

La final Părintele Episcop Ilarion Făgărășanul împreună cu părintele Mirișan au miruit credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică