PS Ilarion Făgărășanul a participat la inaugurarea noului sediu al grădiniței din cartierul sibian Ștrand

415

La Școala Gimnazială nr. 1 din Sibiu a fost inaugurat marți, 28 noiembrie, noul sediu al grădiniței din cadrul acestei instituții de învățământ. La eveniment au participat Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, viceprimarul Corina Bokor, reprezentanta Prefecturii Sibiu, Cristina Muntean, inspectorul școlar general Claudia-Mery Simtion, conducerea instituției de învățămînt, cadre didactice și oaspeți.

„Evenimentul este așteptat de 10 ani, edificiul fiind început în anul 2007, preluat de Primăria Municipiului Sibiu în anul 2015 de la Ministerul Educației și finalizat în perioada 2016-2017.  Noua clădire poate găzdui un număr de 150 preșcolari, fiind singura unitate de învățământ cu acest nivel educațional din cartierul Ștrand. Având program prelungit, instituția noastră vine în sprijinul comunității locale completând oferta educațională în această zonă a Sibiului. Conducerea școlii mulțumește tuturor instituțiilor implicate în realizarea acestui proiect. Un cuvânt de prețuire este adresat colectivului Școlii Gimnaziale nr. 1 din Sibiu, acesta având nobila misiune de a îndruma generația tânără să descopere tainele cunoașterii”, a transmis directorul instituției de învățământ, prof. Claudiu Canciu.

Clădirea beneficiază de toate dotările impuse de standardele moderne actuale, permițând desfășurarea în condiții optime a procesului instructiv-educativ.

PS Episcop Ilarion Făgărășanul a transmis tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

scoala 1 SIBIU_28.11.2017_foto1